Hem igen!

Vi har verkligen fått rutin på att stuva bilen! Under resans gång har vi provat ut det absolut bästa sättet att lägga väskorna, skorna, jackorna, badkläderna, pastan från Italien, vinet från Sven och allt annat. Vi kan precis få in lite marsipan också!

Framåt marsch mot marsipanbutiken! Hanna var ganska seg och undrade om vi verkligen måste detta också, men hennes grymma föräldrar insisterade. Hon förstod oss när hon varit därinne en liten stund… Vi tittade naturligtvis på porten också för att se så bilden på marsipanförpackningarna stämde…

Efter lätt lunch och glass satte vi oss i bilen för att köra den sista biten på resan. Den förlöpte utan några större problem. Lite köbildning innan färjan i Puttgarden, men på det hela tagen har vi varit förskonade från stau. Detta var första gången det verkligen stod helt stilla bitvis! Jag var inställd på värre!

Så kom vi hem! Tänk att det alltid är så skönt – hur bra man än har haft det! Vi tömde bilen för sista gången, och kastade oss ut i trädgården. Poolen behövde kollas och det behövde vattnas lite här och var. Vad vi än har till middag i morgon blir det en sallad med sockerärtor till! Det finns många, och de är goda!

Hur ska jag nu runda av detta? Vi har haft det helt fantastiskt!!! Tänk att inget obehagligt har hänt! Ingen har blivit rånad, alla mår bra, bilen mår bra förutom ett stenskott, och vi har upplevt hur mycket som helst! Vi kommer aldrig att glömma denna smått vansinniga turné! Jag måste säga att det har varit förvånansvärt gnisselfritt när vi har suttit alla fem i bilen så länge, och det ända lite tråkiga är väl att vi inte fått några stämplar i passen.

På 13 dagar har vi alltså varit i: Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern (om än bara 20 min), Österrike, Slovenien, Italien, Schweiz, Liechtenstein, Tyskland igen, Frankrike, Belgien, Holland, Tyskland igen(!), Danmark och tillbaka till Sverige.

Det ser inte klokt ut när jag ser det så här! Den noggranne kanske undrar om jag missade Luxemburg, men det gjorde jag inte. Vi tog en familjeomröstning, och var rörande överens om att skippa en omväg på en timme bara för detta lilla land.

Nu vet jag inte om Erik går och hämtar öl så vi kan skåla för att allt har gått så bra, men jag hoppas det. Det kommer att ta ett tag att sortera alla intryck tror jag. Vi kan nig inte ta in något mer alls, så det blir perfekt att dra igång tvättmaskinen i morgon och bara pyssla här hemma. SKÅL!

Över till yngsta dottern.

Tjatja bloggen!!! Det här är det yngsta barnet i familjen, jag skulle ha skrivit i tidigare inlägg, men det blev inte av eftersom det blev för sent på kvällen. Nu är vi äntligen hemma och DET ÄR SKÖNT!!!!!!!!!!! Vårt egentliga mål med denna resa var Venezia (Venedig på italienska) , men det blev några länder till om man säger så. 🙂 Vårt mål växte och växte, inan vi åkte var målet 13 länder eller fler. Någonting som faktiskt gick snett är min fot. Mitt på dagen i Paris, knäckte min fot till så att pappa hörde den. Det gjorde ont som PIIIIIIIIIIIIIIIIP! Sedan dess har min fot knäckt till lite hela tiden, alla gånger lika ont. 🙁 Vi ska ringa en doktor på måndag. Annars har allt varit väl, ville bara skriva någonting i bevis på att jag har varit med. HHHHHEEEEEJJJJJ DDDDDÅÅÅÅÅ!!!!! M.V.H M.V.R ;P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *