Från Venedig

Efter en medioker frukost skyndade vi oss vidare. Idag höll vi oss i Italien hela dagen!

Första stopp var i Pisa för att kolla in det berömda tornet innan det välter. Det är onekligen lite kul att ha sett det på riktigt! Vi ställde oss i kön för att gå in, och sonen sprang för att köpa biljetter. Han kom tillbaka ganska snabbt och undrade om han verkligen skulle köpa biljetter för 18 eurosar per person…

€18 per person kostar det att komma upp, och då har de inte ens hiss :-(
€18 per person kostar det att komma upp, och då har de inte ens hiss 🙁

Vi gick alltså inte upp i tornet. Det var däremot gratis att gå in i katedralen precis intill! När vi kom till den dörren blev vi upplysta om att det var visserligen gratis, men man behövde hämta ut en gratisbiljett i biljettkassan där Erik redan köat en gång…

Vi gick alltså inte in i katedralen heller…

Obligatoriskt perspektivfoto
Obligatoriskt perspektivfoto

Efter lite fotograferande och lite strosande bland souvenirstånd och mycket svettande och lite glassätande åkte vi så vidare. Nu var målet inställt på Italiens västkust och Genova. Vi hade hjärtligt roligt åt Laura och hennes uttal, som bara blir värre och värre. Det ska bli riktigt spännande i Holland! Eller så gör hon då som hon gjorde i Polen där hon undvek alla ortnamn…

Ännu en triumfbåge :-)
Ännu en triumfbåge 🙂

Jag säger bara WOW! Här hade vi haft desto bättre tur med hotellet! Ett fyrstjärnigt till riktigt kalaspris! Kontrasten blev ju extra stor med tanke på vad vi lämnat på morgonen. En promenad på stan nedåt hamnen till slutade med fiskmiddag och – förstås – GLASS!

Glass paw rihk-titt
Glass paw rihk-titt

Sedan kan ni tro att vi njöt av ett bra hotell! Erik tyckte förresten ölen var ok.

Vlogg från den här dagen [KGVID]http://xn--rnr-cma7d.se/wp-content/uploads/2013/07/vlogg-pisa-genua.m4v[/KGVID]

3 svar på ”Från Venedig”

  1. Visst är det kul att ha sett lutande tornet i Pisa, men det är väl också allt där. Gott om ficktjuvar också! Måste nog hålla ett öga på Eriks ölkonsumtion framöver. Har inte fattat att han är sådan ölkännare. Själv föredrar jag vin och det finns det ju också gott om i Italien/Kram/K

  2. vi förstår att ni upplever och träffar på många olika ting. Dessutom har ni helt säkert väldigt roligt ! Hanna, morfar vill väldigt gärna gå runt med dig i Salzburgoch njuta trädgårdsprakt. Vi förstår till fullo att ni gillar Venedig. Vi har ingen Laura att förstå oss på men vi klarar oss nog ändå! Kramar från Mappa

  3. Hej allesammans!
    Det är första kvällen jag öppnat och läst era fina reportage från Salzburg och Venedig. Vilken bra idé att kunna följa var ni befinner er och ta del av vad ni besöker m.m. På ”köpet” får ni en fin dagbok och tänk så mycket ni upplever tillsammans! Det är faktiskt ganska många år sedan jag var på dessa platser. Kerstin och jag m.fl. var i bl.a. Venedig och Florens någon gång under 1970-talet. I samband med resa till Oberammergau 1980, då vi var några härifrån Uppsala, besökte vi också Salzburg och flera andra platser. Önskar er nu God Natt/Birgitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *