Wrocław, eller [’vrɔʦwaf] som det uttalas.

 

Jag vet inte riktigt varför vi valde att åka till Wrocław, kanske för att det fanns ett Scandic där, borta bra men hemma bäst 🙂
Efter en lagom bastant frukost på Starbucks i Berlin, satte vi oss i bilen och körde mot Polen. Fantastiskt böljande landskap och direkt efter gränsövergången böljade även vägen kraftigt. Från att ha susat fram i 160 knyck tvingades hastigheten obönhörligen ner i 80, detta trots vår Citroên C5 med lyxigt mjuk hydralisk fjädring. Jag vågar inte tänka på hur vi upplevt denna färd i vår gamla Golf. Lyckligtvis upphörde dessa böljande vägar efter ca 10 mil och en matpaus på Statoil. Ännu en gång kände man sig som hemma 🙂 Det känns lite märkligt att åka lång på semester för att tanka och äta på Statoil och sova på Scandic. Bättring. Ja ja, imorgon skärper vi oss och testar lokala boende och matställen. // Fadern

Nu öfver till sonen.

När vi så i Wrocław landade och oss någorlunda i rummen installerat, togo vi en karta, i vilken jag hittade en annons för en restaurang, och gingo sålunda mot staden, över vilkens gator och torg vi mycket avslappnat spatserade fram med glatt humör. Restaurangen, ett förträffligt ställe vid namn Mosaiq, vars kock enligt annonsen tydligen för kända kockar som Gordon Ramsey och Albert Roux studerat, båda belönade med ett ansenligt antal Michelinstjärnor, varför vi utan större tvekan detta ställe upp letade, och när vi närmare på menyn läste, mer bestämt rätternas priser, sutto vi oss till bords. Maten som vi in beställde var synnerligen värd alla de monetära enheter vi för den ur våra plånböcker togo, och jag kan inget annat än starkt detta ställe rekommendera för de som sina vägar förbi råkar ha. För de sätt som smakerna lekte i munnen finner jag ännu inga ord, och då har jag inte ens kommit till vinet. Ölen var också god. Medelst hälsningar, der Son.

Mosaiq

 

Ett svar på ”Wrocław, eller [’vrɔʦwaf] som det uttalas.”

  1. Väldigt vad der Son har blivit tysk i ordföljden – är han månne lika bra med tyskan? Eller är det kanske Grönköpingsinspirerat? Trevligt i alla fall.
    Schlafen sie gut! Mormor & morfar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *