Fem länder senare…

Detta var nog resans jobbigaste dag, men det gick faktiskt hur bra som helst! Vi startade i arla morgonstund (7.20) från hotellet i Wroclaw (Polen) efter en kort slurp kaffe. Vägarna var hyfsade – dvs det ingick inte lika mycket massage som igår. Efterhand blev det bättre och bättre. Vid 9-tiden korsade vi gränsen till Tjeckien, och där tog vi ett ordentligt stopp för frukost. Helt ok kaffe! In i bilen igen för fortsatt färd mot Slovakien. Vid varje gräns blev det ett stopp dels för att betala för ynnesten att få köra på deras väg, och dels för att verkligen ha trampat lite på marken i det landet. Det blev extra viktigt vid nästa gräns mot Ungern. Där körde vi i ca 15 min innan vi anlände till Österrike… Eskil vågade sig på att köra in i Wien, och med Lauras (GPS:en) hjälp var det inte svårt att hitta till Schönbrunn.

IMG_4367
En nätt liten sommarstuga där vi snabbt gick in och fikade.

Schönbrunn hade passande nog en modell vid entrén så vi kunde se hela placet medan vi mumsade på glassen :-)
Schönbrunn hade passande nog en modell vid entrén så vi kunde se hela placet medan vi mumsade på glassen 🙂

Det var TOKVARMT ute så vi hällde i oss en större mängd vatten, åt en macka, åt en glass, drack lite till och körde ut ur Wien.
IMG_4366
Dagens mål var nämligen Saltzburg.
Efter incheckning var det väldigt skönt att få röra på benen lite och gå iväg till ett ställe där vi kunde få lite lagad mat. Och kall öl… Mmmmmmmm… Öl… Nåja. En liten kvällsrunda i de gamla stadskvarteren, och sedan i säng. Trötta och nöjda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *