Vidare norrut

Allt som Hanna skrev om hände inte samma dag vi kom dit tack och lov! Det dyra vattnet var på kvällen när vi kom fram, och Eiffeltornet och det dagen därpå. Nåja.

Innan vi tog sats och gav oss ut i trafiken igen skulle Hanna bara in i en del affärer med uteslutande smink… Den ömma modern gick med henne och kände sig allmänt fel i dessa butiker. Jag lever ju mitt liv i stort sett helt osminkad – något de anställda där brukar ha lite svårt att förstå… Hanna köpte vad hon hade råd med (jag kan inte redogöra för vad…) och sedan träffade vi de andra som då hade stuvat bilen. Så var det då dags för Paristrafiken igen. Pust! Kyparen på gårdagens restaurang hade sagt att vi var verkligen ute i rättan tid för detta äventyr eftersom halva Paris var på semester! Jag vågar inte tänka på hur det är när alla dessa parisare är hemma…

Vi kom i alla fall lyckligt och väl ut ur Paris utan en skråma på bilen! Heja Eskil säger jag! Laura var inställd på Antwerpen – mest för att det där fanns ett Scandic. På lagom avstånd från Paris. Och belgisk öl… Detta hotell rekommenderas på stående fot! Fyra femtedelar av familjen intog poolen, men undertecknad försökte hitta några nyheter på ett begripligt språk. Inte så lätt. Det verkade inte ha hänt något alls i världen! Vid middagen lyssnade vi lite på det lokala språket i Antwerpen. Hmmm. Vi kallade det för flumländska… Och inte blev det bättre efter ett par öl heller. Fast de kunde engelska också tack och lov!

Med tanke på morgondagens ganska många mil försökte vi verkligen komma i säng i tid, men det blir bara svårare och svårare ju mer semester vi har. Fast det är väl det som kallas i-landsproblem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *